Campagne

Op 1 november 2022 is er een initiatiefwet ingediend in de Tweede Kamer die alle bedrijven die goederen of diensten leveren op de Nederlandse markt verplicht duurzaam en verantwoord te ondernemen (meer informatie over de wet kan je vinden op onze achtergrond pagina)! Nu moeten we ervoor zorgen dat de kamer doorpakt en de wet aanneemt. Wil jij dit ook, dan kan je ons steunen door het delen van onze boodschappen op bijvoorbeeld Twitter of LinkedIN, en in je eigen nieuwsbrief of mailing.

Je kan hieronder verschillende campagne uitingen delen of downloaden voor eigen gebruik. Wil je je eigen logo en huisstijl verwerken in onze visuals, dan kan dat ook! Kijk dan even onderaan de pagina voor hoe je dit kan doen, en daar kan je dan ook de juiste bestandsformaten downloaden.

Fijn als je altijd #wetgevingNU en #NUdoorpakken gebruikt in je communicatie.

Sociale Media #1

Verschillende bedrijven laten zien dat het kan: transparant ondernemen met respect voor mens & milieu. Vandaag hebben @ChristenUnie @D66 @groenlinks @PvdA @SPnl @VoltNederland een wetsvoorstel ingediend om dit te verplichten. #WetgevingNU voor verantwoord & duurzaam ondernemen. Wij zijn voor! Jij ook? Like deze post  #NUdoorpakken [link naar wet of persbericht]

Sociale Media #2

Deze wet zorgt voor
Duurzame & eerlijke handel
Minder kinderarbeid, moderne slavernij en klimaatschade wereldwijd
Eerlijke concurrentie tussen koplopers en achterblijvers
Wij steunen het initiatief van @ChristenUnie. Jij ook? Like deze post!  #NUdoorpakken #wetgevingNU [link wet of persbericht]

Sociale Media #3

Ruim 65 bedrijven, 60 maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen, kerken & meer dan 40.000 consumenten willen wetgeving voor verantwoord & duurzaam ondernemen. @ChristenUnie @D66 @groenlinks @PvdA @SPnl en @VoltNederland dienen hiervoor vandaag een wetsvoorstel in. Ben jij ook voor? Like deze post! #NUdoorpakken #wetgevingNU

Sociale Media #4

Goed nieuws! Deze wet verplicht bedrijven om te ondernemen met respect voor mens en milieu. Maar deze wet treedt alleen in werking als een meerderheid van de #TweedeKamer voor stemt. Wij steunen dit initiatief! Jij ook? Share  deze post en # jouw favoriete kamerlid!  #NUdoorpakken #wetgevingNU [link naar wet of persbericht]

Video #wetgevingNU

Visual Koffieboer

Visual Dorre Grond

Visual Logo’s

Aanpasbare Visuals

Bovenstaande campagne afbeeldingen zijn ook hieronder te downloaden als .psd. Deze kunnen in Photoshop bewerkt worden en eigen wens aan te passen. Ze zijn beschikbaar in drie formats: klein, medium en groot met de bovenstaande 4 foto’s die ook verwisseld kunnen worden voor een eigen foto.

Achtergrond: Elk formaat afbeelding kan met of zonder achtergrond gemaakt worden. Wil je een foto als achtergrond toevoegen? Kopieer de foto of afbeelding die je als achtergrond wilt gebruik. Plak deze in de layer ‘foto’. Liever geen foto op de achtergrond? Deze is te verwijderen via alt + backspace.

Tekst: Je kan de tekst bovenaan aanpassen en ‘wij willen’ veranderen in ‘ik wil’ of ‘[Naam organisatie] wil’. De kleur is aan te passen door de tekst tool te selecteren en boven in het scherm de kleur aan te passen.

#Wetgevingnu kleur: De tekst wit of zwart maken kan via Ctrl + i.

Schaduw: De schaduw onder alle elementen (drop shadow) is een toegevoegd effect. Je kunt hem aan en uit zetten door op het oogje te klikken onder de layer. Als je op het effect dubbelklikt krijg je een menu waarin je de settings van de schaduw kunt aanpassen.

Formaat: Als je de afbeelding opslaat via File > Export > Save for web (of  met Crtl + Shift + Alt + S) krijg je een menu waarin je de definitieve afmetingen van de afbeelding kunt kiezen. Dan kun je ze dus bijvoorbeeld ook wat kleiner opslaan.

Visual Koffieboer